Світ

ФРН схвалила додаткові €400 млн на зброю Україні

ФРН схвалила додаткові €400 млн на зброю Україні

Фото: Міноборони України

Німецька артилерійська установка PzH 2000 на фронті в Україні

Також Німеччина нанадасть додаткові 170 млн євро в короткостроковій перспективі для відновлення енергетичної інфраструктури України.

Бундестаг схвалив пропозицію уряду ФРН щодо збільшення фінансування військової підтримки України приблизно на 400 млн євро. Про це напередодні повідомив федеральний уряд Німеччини.

Це дозволить закупити додаткові засоби протиповітряної оборони, танки, безпілотники, боєприпаси та запасні частини, що дозволить ефективно посилити українські збройні сили у захисті своєї держави, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що агресивна війна Росії завдала величезної шкоди українським містам та інфраструктурі. Саме тому Німеччина нанадасть додаткові 170 млн євро в короткостроковій перспективі для відновлення енергетичної інфраструктури України.

Нагадаємо, 19 вересня ЗМІ повідомили, що Німеччина екстрено надасть зброю Україні. Мова йшла про “незаплановану потребу у розмірі близько 397 млн євро”. У той же день стало відомо, що ФРН передала Україні великий пакет озброєнь.

Як відомо, у 2024 році Німеччина виділила на зброю для України близько 8 млрд євро. Але у 2025 році розмір військової підтримки Києва з боку Берліна скоротиться удвічі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − 4 =

Back to top button