Світ

ФРН пропонує створити приватний фонд для відновлення України

ФРН пропонує створити приватний фонд для відновлення України

Фото: armenpress.am

Міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце

Заохочення інвестицій з боку бізнесу в Україну є одним із головних пріоритетів Конференції з відновлення України 2024 року, яка відбудеться в Німеччині 11 червня.

Німеччина пропонує партнерам по ЄС створення нового інвестиційного фонду для підтримки приватних інвестицій в Україну, щоб допомогти розв’язати проблему величезних витрат на післявоєнне відновлення. Про це повідомляє Euractiv.

Зазначається, що Фонд є одним із 15 пріоритетів, затверджених урядом ФРН для заохочення приватних інвестицій у повоєнну відбудову України в рамках підготовки до міжнародної конференції донорів, що відбудеться в Берліні.

“Державних грошей буде недостатньо, нам також знадобляться приватні інвестори”, – зазначила міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце.

Вона заявила, що заохочення інвестицій з боку бізнесу в Україну є одним із головних пріоритетів Конференції з відновлення України 2024 року, яка відбудеться в Німеччині 11 червня.

Як очікується, Фонд, запропонований Німеччиною, надаватиме капітал від державних донорів для зниження ризиків і підтримки “великомасштабних приватних інвестиційних проєктів у таких ключових секторах, як енергетика, інфраструктура”.

Нагадаємо, Швейцарія 10 квітня ухвалила рішення про виділення 5 млрд швейцарських франків (близько 5 млрд євро) на відновлення України. Ця сума має бути спрямована до 2035 року. 1,5 мільярда швейцарських франків уже виділено на 2028 рік.

Як повідомлялося, за оцінкасм Світового банку, загальна вартість відновлення в Україні станом на кінець 2023 року становила $486 млрд.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button