Світ

Французька авіакомпанія здійснила найдовший безпосадочний внутрішній переліт в історії авіації

Французька авіакомпанія French bee здійснила найдовший безпосадочний внутрішній переліт в історії комерційної авіації. Про рекордний переліт йдеться у Twitter, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Зазначається, що літак вилетів з Парижа і приземлився на Таїті, подолавши відстань в 16 126 кілометрів. «На борту були медикаменти загальною вагою приблизно 20 тонн», – йдеться у повідомленні.

Таїті входить до складу Французької Полінезії – ексклава Франції, що нараховує понад 100 островів в південній частині Тихого океану, тому рейс French Bee може вважатися внутрішнім перельотом.

Як повідомлялося, рекорд в області міжнародних комерційних перельотів належить австралійській авіакомпанії Qantas, яка здійснила безпосадочний рейс із Сіднея в Нью-Йорк.

На сьогодні половина авіакомпаній у світі на межі закриття через пандемію.

До відома, 26 квітня, німецька авіакомпанія Lufthansa, яка серйозно постраждала через коронавірус, попередила, що у найближчий час у неї закінчаться гроші, якщо влади європейських країн не нададуть їй фінансової допомоги. Компанія звернулася за фінансовою допомогою до урядів Німеччини, Австрії, Бельгії та Швейцарії.

Чеський флагманський авіаперевізник СSA-Czech Airlines планує відновити виконання регулярних рейсів із Праги в Київ з 24 травня та в Одесу з 25 травня.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій закликає не купувати квитки на авіарейси: полетіти ніхто не зможе.

Нагадаємо, стюардеса розповіла, як визначити чистоту пледів і подушок на борту літака.

Також авіакомпанія Ryanair ввела заборону на чергу в туалети під час польоту.

Back to top button