СвітУкраїна

Франція змінює правила в’їзду для українських туристів

Франція посилить обмеження для нещеплених туристів із низки держав. Водночас для повністю вакцинованих мандрівників кордони відкриють незалежно від країни походження. Вакциновані українці зможуть в’їхати до Франції без тесту, заявив 17 липня прем’єр-міністр країни Жан Кастекс, передає 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

“Допускатимуть вакцинованих лише схваленими Європейським агентством з лікарських засобів вакцинами: Pfizer, Moderna, AstraZeneca або Janssen”, – сказав він.

Для вакцинованих Coronavac українців країна поки що залишається закритою.

З 18 липня Франція посилила обмеження для невакцинованих мандрівників із Великої Британії, Іспанії, Португалії, Кіпру, Нідерландів та Греції. Вони повинні будуть пред’явити Covid-тест, зроблений менш ніж за 24 год. до поїздки. Раніше дійсними вважалися тести, зроблені протягом 48 год. для мандрівників із Британії та до 72 год. для туристів із інших зазначених країн.

Словенія дозволила в’їзд повністю вакцинованим туристам з України. Країна відкрилася також для українських мандрівників, які мають негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу. Словенія визнає затверджені в ЄС вакцини Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson. Незатвердженими є китайські Covid-вакцини: Covishield, Coronavac і Sinopharm, а також російська “Спутник V”.

Back to top button