Світ

Франція підтримує членство України в НАТО – ЗМІ

Франція підтримує членство України в НАТО - ЗМІ

Фото: Вікіпедія

На засіданні Ради оборони в Єлисейському палаці 12 розглядалася можливість вступу України в НАТО

Видання Le Monde заявило, що Париж тепер розглядає можливість вступу України в Північноатлантичний альянс.

Офіційний Париж вирішив підтримати членство України в НАТО за зразком Польщі та країн Балтії. Про це заявило французьке видання Le Monde.

ЗМІ зазначає, що на нещодавньому засіданні Ради оборони в Єлисейському палаці 12 червня розглядалася можливість вступу України в НАТО “як самостійна гарантія безпеки”.

“Це могло б утримати Росію від продовження війни або, в разі завершення конфлікту, запобігти будь-якій подальшій агресії”, – пояснюють журналісти газети.

Франція вважає, що натяк на перспективу членства України в НАТО може водночас переконати президента Володимира Зеленського розпочати переговори з Росією, коли він вирішить, що настав необхідний час.

Видання додає, що зміна позиції Франції означає його наближення до позицій, які відстоюють країни Центральної Європи, більшість із яких (Польща та країни Балтії) є непохитними прихильниками вступу України до НАТО.

“Позиція Франції нині ближча до позиції Польщі, ніж Німеччини”, – підтвердив газеті іноземний дипломат на умовах анонімності.

Члени НАТО мають намір запропонувати Україні оновлений формат відносин, щоб показати підтримку її заявки на членство, але про конкретні кроки для вступу України в альянс найближчим часом не йдеться.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button