Світ

Франція надала притулок російському десантнику, який воював в Україні – ЗМІ

Франція надала притулок російському десантнику, який воював в Україні - ЗМІ

Фото: t.me/agentstvonews

Колишній російський військовий Павло Філатьєв

Колишній військовий повітряно-десантних військ РФ Павло Філатьєв отримав політичний притулок у Франції.


Колишній десантник армії РФ Павло Філатьєв, який брав участь у війні проти України, отримав політичний притулок у Франції. Про це він сам повідомив російському виданню Агентство, надавши відповідні документи.
 

Десантник Павло Філатьєв брав участь у повномасштабному російському вторгненні в Україну. Після двох місяців на передовій він звільнився з армії та написав книгу ZOV 56 про перші дні війни. Потім йому допоміг евакуюватись із Росії правозахисний проєкт Gulagu.net.

 

Виїхавши з Росії, Філатьєв в інтерв’ю шведській газеті Dagens Nyheter розповів, що “декого з полонених, яких ми взяли, потім розстріляли або повісили”. Військовий наголосив, що сам цього не бачив, а знає від колишніх товаришів по службі.

 

Своєю чергою засновник Gulagu.net Володимир Осєчкін вважав, що Філатьєв приховав інформацію про вбивства українців, у затриманні яких брав участь. Осєчкін оголосив, що після випадку з Філатьєвим Gulagu.net згортає програму евакуації російських військових.

 

Філатьєв причетність до вбивств українців заперечує. Як підкреслив він у розмові з Агентством, факт надання йому політичного притулку у Франції свідчить про те, що “влада Франції визнала його непричетним до воєнних злочинів”.

Нагадаємо, за даними ООН, Росія від початку повномасштабної війни проти України затримала понад 800 цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях, з яких стратила 77 людей. 

“Вагнерівці” зізналися у вбивствах українських дітей

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button