Світ

Foreign Policy: НАТО недостатньо допомагає Україні

Foreign Policy: НАТО недостатньо допомагає Україні

Фото: Генштаб ВСУ

Аналітики скептично ставляться до того, що нові заходи можуть переломити ситуацію на полі бою

Союзники на східному фланзі НАТО, насамперед країни Балтії та Польща, вже давно закликають до збільшення підтримки України.

Допомога НАТО, яку Альянс надає Україні, дозволяє Києву воювати, але не дозволяє перемогти на полі бою росіян. Про це у суботу, 13 липня, пише Foreign Policy.

Так, аналізуючи саміт НАТО, що відбувся у Вашингтоні, журнал вказує, що та допомога, яку Захід надає Україні дає можливість ЗСУ оборонятися, але не дозволяє виграти війну.

“Ми здебільшого підтримуємо Україну, щоб вона продовжувала битися і добивалася певних успіхів, а не вигравала битву. У нас немає реальної стратегії для цієї війни”, – заявила Ліана Фікс, науковий співробітник з питань Європи у Раді з міжнародних відносин.

Вона зауважила, що тоді як Польща та країни Балтії давно закликають до збільшення підтримки України, союзники з найглибшими кишенями та найсучаснішими системами озброєння, зокрема США, зайняли більш обережну позицію.

“Відновлення підтримки відбувається на тлі того, що РФ завдає авіаударів з енергетичної інфраструктури України, що призводить до масштабних відключень електроенергії в останні місяці”, – вказує Фікс. 

Як зазначає видання, аналітики сумніваються, що заходи, оголошені на саміті, можуть змінити перебіг подій на полі бою.

“Існує величезна прірва між тим, що ми говоримо, що хочемо відновити суверенітет України, і тим, що ми насправді робимо. Зараз складається враження, що ми все це говоримо, але люди в це не дуже вірять”, – заявила директор трансатлантичної програми безпеки Андреа Кендал-Тейлор.

Формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко планує найближчим часом обговорити з російським диктатором Володимиром Путіним “проблеми” з Україною.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 18 =

Back to top button