Світ

Фінляндія призупинила прийом ухилістів із Росії

Фінляндія призупинила прийом ухилістів із Росії

Фото: depositphotos.com

Гельсінкі нині збирають інформацію про соціальні умови в РФ і самих росіян, які просять притулку.

 

Міграційна служба Фінляндії призупинила на час ухвалення рішень про видачу притулку громадянам РФ, які ухиляються від мобілізації. Про це заявив представник відділу з питань надання притулку Юха Сіміле в інтерв’ю виданню Helsingin Sanomat, опублікованому у п’ятницю, 27 січня.

 

Він зазначив, що це рішення пов’язане з тим, що Фінляндія все ще збирає інформацію про соціальні умови в Росії та самих заявників. Збір цих даних може завершитися протягом двох тижнів.

 

“Необхідно з’ясувати, кого саме стосується мобілізація, що означає йти на фронт, і які наслідки відмови від служби в армії – чи призведе він до покарання, тюремного ув’язнення чи чогось ще”, – пояснив чиновник.

 

За його словами, результат розгляду прохань про надання притулку може різнитися залежно від того, де в Росії людина жила і яке становище займала.

 

Він додав, що війна Росії проти України вплинула на кількість заяв щодо надання притулку, поданих росіянами. Також вона вплинула на критерії подання заяв.

 

У період із вересня до грудня 2022 року, тобто з початку мобілізації в Росії, притулку у Фінляндії попросили 743 росіянина, додав чиновник.

 

Гельсінкі чекають на рішення Європейського агентства з питань притулку щодо того, чи достатньо небажання людини брати участь у військових діях для надання їй політичного притулку.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button