Світ

Fiat Chrysler і Renault готуються до злиття

Переговори між Renault і Fiat Chrysler на просунутій стадії

Італо-американський автовиробник Fiat Chrysler підтвердив переговори про партнерство з французькою Renault.

Про це повідомляє 1NEWS.

Компанія уточнила, що запропонувала Renault повне злиття на рівних, тобто кожен учасник угоди отримає 50%-ву частку в новому бізнесі.

Операція призведе до створення альянсу з капіталізацією $37 млрд і потужностями з випуску майже 9 млн автомобілів в рік, що поставить його на третє місце в світі за цим показником після Volkswagen і Toyota, зазначає Financial Times. На думку Fiat Chrysler, угода допоможе компаніям об’єднати фінансові та технологічні ресурси для більш успішної конкуренції на ринку. Bloomberg раніше писав, що новий альянс в майбутньому може запросити до партнерства японських автовиробників Nissan і Mitsubishi.

Агентство Reuters зазначає, що злиття допоможе Fiat Chrysler і Renault виправити недоліки, які є в обох сторін. Наприклад, у Fiat Chrysler є високоприбутковий бізнес з виробництва вантажних автомобілів в Північній Америці, але компанія втрачає гроші в Європі через обмеження на шкідливі викиди. Renault ж, навпаки, є піонером в області електромобілів, але у концерну немає американського бізнесу.

The Wall Street Journal 26 травня повідомила, що переговори між Renault і Fiat Chrysler на просунутій стадії. Відповідне засідання ради директорів Renault заплановано на 27 травня. Капіталізація Fiat Chrysler складає $20 млрд, Renault – близько $17 млрд. Renault також належить 43% акцій Nissan з голосуючими правами, японцям – 15% французької компанії. У 2016 р. до альянсу приєдналася також Mitsubishi, в якій Nissan володіє третиною акцій.

Джерело: Укрінформ

Back to top button