Світ

Естонія затримала 10 ймовірних російських агентів

Естонія затримала 10 ймовірних російських агентів

Фото: Unsplash

В Естонії затримали ймовірних агентів Росії

Затримані причетні до актів вандалізму щодо автомобілів міністра внутрішніх справ Лаурі Ляенеметса та журналіста у 2023 році.


В Естонії затримали 10 ймовірних агентів Росії, їх вважають членами агентурної мережі, що діяла за вказівками російських спецслужб. Про це повідомила глава уряду Кая Каллас у соцмережі Х у вівторок, 20 лютого.
 

“Естонія успішно зупинила гібридну операцію російських спецслужб на своїй території. Ми знаємо, що Кремль спрямовує зусилля проти усіх наших демократичних суспільств. Наша відповідь – відкритість і викриття їхніх методів”, – написала вона.

 

Міністр закордонних справ Маргус Тсахкна додав, що поліція безпеки затримала 10 осіб, підозрюваних у діяльності за вказівками з Росії.

 

“Метою було сіяти страх, підживлювати напругу і послаблювати нашу рішучість у підтримці України. Але Росії не вдасться. Ми залишаємося сильними й пильними”, – зазначив він.
 

Поліція внутрішньої безпеки заявила, що затримані особи причетні до актів вандалізму щодо автомобілів міністра внутрішніх справ Лаурі Ляенеметса та журналіста у 2023 році.

 

Їх вважають членами агентурної мережі, що діяла за вказівками російських спецслужб. Шестеро залишаються під вартою. 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button