Україна

Енергосистема України отримала аварійну допомогу з Румунії


Енергосистема України отримала аварійну допомогу з Румунії

Аварійна допомога – це останній інструмент подолання дефіциту потужності в енергосистемі. Вартість такої електроенергії висока, зазначили в Укренерго.

У четвер енергосистемі України занадобилася аварійна допомога від Румінії, яку було надано. Про це повідомляє Укренерго в п’ятницю, 28 липня.

Вказано, що вчора пік споживання електроенергії був таким же, як у середу, 26 липня, і припадав також на 15:00. Але через хмарну погоду сонячні електростанції виробляли менше електроенергії у денні години, коли споживання було найвищим. Також у ці години був відсутній імпорт електроенергії.

“Для компенсації зниження виробництва сонячними електростанціями були задіяні всі доступні потужності. Тому Укренерго брало аварійну допомогу у Румунії з 13:00 до 16:00 потужністю 400 МВт щогодини для забезпечення споживання”, – йдеться у повідомленні.

В Укренерго зазначили, що аварійна допомога – це останній інструмент подолання дефіциту потужності в енергосистемі, і вартість такої електроенергії висока.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 8:00 до 11:00 до 149 МВт та у вечірні години максимального споживання 17:00 до 23:00 потужністю до 349 МВт, а також з Молдови з 9:00 до 11:00 до 15 МВт та з 18:00 до 20:00 до 6 МВт.

Експорт не ведеться.

Раніше стало відомо, що Україна і Румунія можуть відновити торгівлю електроенергією. Було ухвалено рішення, яке створює умови для імпорту електроенергії з Румунії у дефіцитні години доби, а також експорту до цієї країни в час профіциту електроенергії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button