Світ

Експрем’єра Пакистану засудили до трьох років

Експрем єра Пакистану засудили до трьох років

Акція протесту прихильників Імрана Хана

Адвокат Імрана Хана повідомив, що колишнього прем’єр-міністра вже заарештували в місті Лахор.

Суд першої інстанції Пакистану засудив колишнього прем’єр-міністра Імрана Хана до трьох років в’язниці за звинуваченням у корупції. Про це повідомив телеканал Al Jazeera у суботу, п5 серпня.

Суддя Хумаюн Ділавар оголосив, що причетність (Хана – ред.) до корупції була доведена, – йдеться у повідомленні.

Суд також зобов’язав Хана сплатити штраф у розмірі 100 тис. пакистанських рупій ($355 тис.). Якщо гроші не будуть сплачені, то політик отримає ще 6 місяців в’язниці.

Самого Хана не було на слуханні в суді. Але адвокат політика повідомив, що колишнього прем’єр-міністра вже заарештували в Лахорі.

Відомо, що у травні 70-річний Імран Хан був заарештований військовими за обвинуваченнями у корупції. А минулого року його усунули з посади прем’єр-міністра у зв’язку з вотумом недовіри.

Загалом проти Хана порушили цілу низку кримінальних справ. Зокрема, його звинувачують у тому, що, перебуваючи на посаді, він отримував подарунки від іноземних лідерів і заробив на цьому загалом $635 тис.

Під час сутичок між протестувальниками та поліцією, що спалахнули після арешту експрем’єра, щонайменше 10 людей загинули та понад 1700 зазнали поранень. Хан та його прибічники наполягають, що обвинувачення політично вмотивовані.

У травні Верховний суд Пакистану визнав арешт колишнього прем’єр-міністра країни незаконним і постановив звільнити його з-під варти.

Імран Хан очолював уряд Пакистану з 2018 по 2022 рік.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button