Світ

Експорту зерна через Дунай недостатньо для запобігання голоду – ООН

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Думская.net

Тільки розблокування українських чорноморських портів є найкращим способом запобігання глобальному голоду

Тільки розблокування українських чорноморських портів є найкращим способом запобігання глобальному голоду, вважає координатор гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс.

 

Експорт зерна через Дунай – Чорне море – важливий, але цього недостатньо для запобігання світовому голоду. Для цього потрібне розблокування українських портів. Про це повідомляє координатор гуманітарної допомоги ООН Мартін Гріффітс у Twitter.

 

Гріффітс заявив, що натхненний новиною про те, що з’явилася можливість використання гирла Дунаю для вивезення агропродукції, але вважає це недостатнім для подолання загрози світовому голоду. Він наголошує, що лише розблокування українських чорноморських портів є найкращим способом запобігання глобальному голоду.

 

“Натхнені повідомленнями про відновлення експорту українського зерна через канал Чорне море – Дунай. Але цього недостатньо. Оскільки відсутність продовольчої безпеки в усьому світі стає все очевиднішою, відкриття Чорноморського маршруту є нашим найкращим варіантом для подолання глобального голоду. Світ не може чекати”, – прокоментував Мартін Гріффітс.

 

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button