Україна

Стало відомо, скільки військових ЗСУ вважаються зниклими безвісти


Стало відомо, скільки військових ЗСУ вважаються зниклими безвісти

Більшість зі зниклих військових живі і перебувають у полоні, але поки що з ними немає зв’язку. Рано чи пізно вони потраплять до списку на обмін та повернуться додому.

Кол-центр з розшуку зниклих безвісти зареєстрував понад сім тисяч зниклих військовослужбовців. Про це Суспільному розповів уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко.

“Якщо ми говоримо про військових, то давайте розуміти, хто такі військові. Є ЗСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ і це різні інституції. Вони не входять до цифри, яку дає ЗСУ. ЗСУ дає дані про дві тисячі зниклих військових. У нашого кол-центру орієнтовно 7200 осіб. Наприклад, полк Азов – це Нацгвардія (підпорядкована МВС – ред.) і там також є зниклі. Вони не вийшли на зв’язок з рідними, коли вони вийшли з Азовсталі”, – говорить Котенко.

За його словами, більшість зі зниклих військових живі і перебувають у полоні. Зокрема, це стосується військових 1-го батальйону 36-ї бригади:

“Ми знаємо, що їх вивезли до Росії. По-перше, треба зрозуміти, скільки там є людей. Якщо їх більше сотні, то ми розуміємо, що практично весь батальйон – у полоні. З ними все ще немає зв’язку, тому вони вважаються безвісти зниклими. Рано чи пізно вони потраплять у список на обмін і повернуться додому. Ось це той випадок, коли ми точно знаємо, що зниклі безвісти – живі”.

Нагадаємо, родичам зниклих безвісти та полонених необхідно звертатися:

  •     у військову частину;
  •     у військкомат;
  •     гарячі лінії Міноборони;
  •     Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених;
  •     гарячу лінію МВС;
  •     Червоний Хрест.

Раніше повідомлялося, що на підконтрольну Україні територію в червні вдалося повернути 44 дитини, яких окупанти незаконно вивезли до Росії та на тимчасово окуповані території.

Нагадаємо, депортованих українців, які зможуть дійти до кордону з Україною, пропускатимуть і без документів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button