Світ

Екоактивісти в масках Шольца заблокували рух в 26 містах Німеччини

Екоактивісти в масках Шольца заблокували рух в 26 містах Німеччини

Фото: letztegeneration.org

Екоактивісти блокують рух транспорту в містах Німеччини

Протестувальники намагаються привернути увагу до “порушення закону про захист клімату урядом Шольца”.


Радикальні активісти з кліматичного руху Останнє покоління (Letzte Generation) знову влаштували акцію протесту по всій Німеччині. У п’ятниці, 14 липня, блокують рух транспорту в 26 містах країни, включно зі столицею – Берліном. Про це повідомляється на сайті організації.

 

Протестувальники вдягнули маски федерального канцлера Олафа Шольца, віцеканцлера й міністра економіки Роберта Габека та міністра транспорту Фолькера Віссінга.

 

Цього разу вони протестують проти недостатньої, на їхню думку, роботи уряду над скороченням викидів шкідливих для клімату парникових газів, особливо від транспорту.

 

Група прагне привернути увагу до “порушення закону про захист клімату урядом Шольца” та вимагає створення громадської ради.

 

Перекриття вулиць викликало обурення серед учасників дорожнього руху. Деяким водіям увірвався терпець і вони силою намагаються відтіснити протестувальників.

Нагадаємо, напередодні кліматичні активісти заблокували роботу двох великих німецьких аеропортів у Гамбурзі та Дюссельдорфі, приклеївши себе до злітно-посадкових смуг.

Активісти групи Останнє покоління все частіше проводять акції, перекриваючи дороги та аеропорти, нерідко приклеюючи себе до асфальту. Учасники акцій протесту вимагають від влади більш жорстких дій щодо скорочення викидів парникових газів.

Екоактивісти облили пюре картину Моне у Німеччині

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button