Світ

Джонсон провів переговори щодо подальшої підтримки України

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Борис Джонсон провів переговори щодо підтримки України

Прем’єр Британії провів переговори з лідерами США, Франції, Німеччини та Італії подальшу підтримку Києва та санкції проти Москви.


 

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у вівторок, 29 березня, провів переговори з лідерами західних держав, під час яких обговорювалася необхідність підтримки та зміцнення України. Про це Джонсон написав у Twitter.


 


“Обговорював сьогодні вдень із президентом США Джо Байденом, президентом Франції Еманнюелем Макроном, канцлером ФРН Олафом Шольцем та прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі постійну необхідність підтримки та зміцнення України. Ми не послабимо нашу рішучість, поки не припиниться агресія проти України”, – заявив Джонсон.


 


Своєю чергою, в уряді Великої Британії наголосили, що однією з тем телефонних переговорів стала необхідність зниження залежності країн Заходу від енергоресурсів РФ.


 


“Лідери обговорили необхідність працювати разом над переформатуванням міжнародної енергетичної структури та над зниженням залежності від російських вуглеводнів”, – зазначається у прес-релізі.


 


За словами Джонсона, країни Заходу не повинні послаблювати заходи, що застосовуються проти РФ у зв’язку з ситуацією в Україні.


 


Учасники переговорів погодилися продовжити підтримку України.


 


 


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button