Світ

Дурову продовжили термін утримання під вартою

Дурову продовжили термін утримання під вартою

Фото: Du Rove’s Channel

Суд продовжив арешт засновнику Telegram Дурову

Далі суддя може ухвалити рішення про звільнення, або про висунення звинувачень та нове продовження терміну тримання під вартою.

Французькі судові органи продовжили термін утримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова ще на 48 годин. Його арештували в аеропорту Ле-Бурже поблизу Парижа ввечері 24 серпня. Про це у неділю, 25 серпня, повідомляє AFP.

Таким чином, вказує видання, термін утримання під вартою збільшився до 96 годин. За час, що залишився, Дурову мають пред’явити обвинувачення або випустити на свободу.

“За словами джерела, близького до слідства, суддя, який веде справу, продовжив термін тримання під вартою 39-річного Дурова ввечері у неділю. Цей початковий період затримання для допиту може тривати максимум до 96 годин. Коли ця фаза затримання закінчується, суддя може ухвалити рішення звільнити його або висунути звинувачення та залишити під вартою”, – пояснили журналісти.

Водночас у низці випадків, які передбачають розслідування особливо тяжких злочинів, у Франції можливе продовження арешту до 144 годин. 

Крім того, поліція має право утримувати Дурова ще до 20 годин додатково, якщо його буде необхідно доставити в суд.

В AFP нагадали, що міністерство юстиції Франції (OFMIN) видало ордер на арешт Дурова в рамках попереднього розслідування злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, кібербулінг, організовану злочинність та пропаганду тероризму. Його нібито звинувачують у тому, що він не вжив заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Ми повідомляли, що Дуров, імовірно, прагнув зустрітися з господарем Кремля Володимиром Путіним в Баку кілька днів тому.

Криптовалюта Дурова різко впала після його затримання

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + thirteen =

Back to top button