Світ

Дуда заявив, що Польща буде на боці України і далі

Дуда заявив, що Польща буде на боці України і далі

Фото: Офіс президента (архівне відео)

Анджей Дуда і Володимир Зеленський

Ніхто краще за поляків не розуміє, яку величезну ціну доводиться платити за свободу й незалежність, підкреслив польський лідер.

Президент Польщі Анджей Дуда у своєму відеозверненні з нагоди десятої річниці Революції Гідності у вівторок, 21 листопада, запевнив, що його країна допомагатиме Україні у боротьбі з агресором.

“Так є і сьогодні. Польща була першою країною, яка після початку російської агресії закликала до негайного надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Кілька днів тому Європейська комісія рекомендувала розпочати переговори про вступ. Це великий успіх, з яким я вас вітаю, але це також великий виклик. Хочу запевнити вас, що Польща непохитно стоятиме з вами пліч-о-пліч і підтримуватиме вас у боротьбі з агресором”, – вказав польський лідер.

Він підкреслив, що поляки дуже добре розуміють, яку ціну доводиться платити за свободу й незалежність, а тому робитимуть усе можливе аби Україна перемогла агресора. 

 

Дуда наголосив, що Польща допомагатиме Україні й на шляху до ЄС і НАТО, бо хоче бачити її “в нашій європейській сім’ї якомога швидше”.

“Вільна й незалежна Україна, а також хороші й засновані на взаємоповазі партнерські відносини між нашими народами мають фундаментальне значення для мене і моїх співвітчизників. Я вірю, що ми й далі розвиватимемо їх у цьому дусі”, – додав Дуда.

Раніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Польща має намір збільшити свою армію аби мати змогу протистояти ймовірній російській агресії. 

Нагадаємо, Зеленський і Санду вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button