Світ

Дуда схвалив “уряд меншості” Моравецького

Дуда схвалив уряд меншості Моравецького

Фото: Кадр із відео

Більшість міністерств очолили державні діячі або представники команди ПіС, що працювали на аналогічних посадах.

Польський президент Анджей Дуда в понеділок, 27 листопада, прийняв присягу нового уряду представника партії влади Право і справедливість Матеуша Моравецького. Переобраний прем’єр-міністр не має достатньо голосів підтримки в Сеймі. Про це повідомляє прес-служба польського президента.

У новому уряді ключову посаду зберіг тільки Маріуш Блащак. Він і надалі буде очолювати міністерство національної оборони.

Міністерство закордонних справ Польщі очолить Шимон Шиньковський вель Сенк, який раніше очолював міністерство у справах ЄС.

Главою польського мінюсту замість Збігнєва Зьобро стане Марчін Вархол, його колишній заступник.

Іще один колишній заступник Маріуша Камінського Павел Шефернакер стане головою міністерства внутрішніх справ і адміністрації, а ексзаступниця міністра сільського господарства Анна Гембіцька – міністеркою цього відомства.

Більшість інших міністерств очолили державні діячі або представники команди ПіС, які працювали на аналогічних посадах: головою міністерства культури і національної спадщини Польщі стане Домініка Хоросінська – депутатка й акторка, яка входила до складу комітету з питань культури та ЗМІ.

Матеуш Моравецький матиме два тижні, щоб отримати вотум довіри від Сейму для свого уряду. Однак відомо, що нині в парламенті немає такої більшості, тому нові міністри пропрацюють найпізніше до середини грудня.

Раніше ми писали, що Анджей Дуда передав вірчі грамоти новому послу РП в Україні Ярославу Гузи. 

Польща призначила нового посла в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button