Світ

Дуда порівняв російських окупантів із нацистами

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Президент Польщі Анджей Дуда

Відповідальні за звірства та масові вбивства українців мають бути покарані за свої злочини, наголосив глава Польщі.

Звірства росіян у Маріуполі можна порівняти з діями фашистів у Варшаві під час Другої світової війни. Про це у понеділок, 1 серпня, заявив президент Польщі Анджей Дуда відвідавши виставку “Варшава-Маріуполь – міста руїн, міста боротьби, міста надії”, повідомляє Польське радіо.

 

“Фотографії драматичні, деякі навіть дуже, але настільки драматичним було те, що відбувалося тут у Варшаві під час Другої світової війни, зокрема під час Варшавського повстання, коли тут точилися бої, і коли німці безжально вбивали мирних жителів столиці. На жаль, агресія Росії проти України сьогодні так само безжальна”, – сказав Дуда.

 

 

Виставка відкрилася на площі Пілсудського перед будинком командування гарнізону “Варшава”.

 

“Наскільки схожі картини, наскільки однаково звірство тих, хто вбиває, знищує, руйнує життя безневинних людей”, – сказав Дуда.

 

Він додав, що війна Росії проти України, як і кожна війна в історії, колись закінчиться, але відповідальні за звірства та масові вбивства українців мають бути покарані за свої злочини.

 

“Сьогодні це обов’язок цивілізованого світу. Мають бути створені відповідні трибунали, військові злочинці мають бути притягнуті до відповідальності”, – додав він.

 

Нагадаємо, президент Польщі переконаний, що у східній частині Європи неможливо залишатися нейтральною державою, і Україну потрібно підтримати на шляху зближення зі структурами Заходу, допомогти їй вистояти у війні з РФ. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button