Світ

Допомога США Україні під загрозою через вплив Трампа – ЗМІ

Допомога США Україні під загрозою через вплив Трампа - ЗМІ

Фото: Посольство України в США

Financial Times у своєму матеріалі зазначає, що колишній президент виступив проти компромісної угоди.

Збільшення американської допомоги Україні в 2024 році під загрозою, оскільки Дональд Трамп намагається знищити угоду в Конгресі, яка б пов’язувала збільшення фінансування Києва з посиленням контролю над імміграцією. Про це заявило видання Financial Times.

Протягом кількох тижнів переговорники в Сенаті намагалися виробити двопартійну угоду про посилення заходів на південному кордоні з Мексикою, яку республіканці вимагали в обмін на підтримку збільшення допомоги Україні у сфері безпеки. Однак Трамп, який хоче зробити імміграційне питання центральним у президентських перегонах 2024 року, виступив проти компромісної угоди.

“Його домінування на республіканських праймеріз цього року також посилило його вплив на партію, що ускладнює ухвалення компромісу законодавцями”, – зазначає видання.

ЗМІ зазначає, що такі ж думки панують і в середовищі демократів.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що вони продовжать роботу з досягнення угоди до вихідних. Мерфі висловив журналістам побоювання щодо впливу Трампа.

“Я надіюся, що одна людина не настільки впливова у Республіканській партії, щоб віддати Україну Володимиру Путіну”, – наголосив політик.

Сенатор-демократ від Вірджинії Марк Уорнер зазначив, що “якщо ми не виконаємо своїх зобов’язань перед Україною, то жодна країна – друг чи ворог – не буде повністю довіряти нам знову”.

Автори матеріалу зазначають, що республіканці розглядають імміграцію як свою найефективнішу політичну зброю у 2024 році на тлі різкого збільшення кількості мігрантів на південному кордоні, що викликало реакцію у відповідь у багатьох консервативних районах.

 

Додамо, що президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Однак воно й досі блокується республіканцями через суперечності між партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button