Світ

До Молдови не пустили екс-“вагнерівця”: він прямував до Придністров’я

До Молдови не пустили екс- вагнерівця : він прямував до Придністров я

Фото: point.md

В аеропорту Кишинева затримали колишнього “вагнерівця”

Громадянину РФ відмовили в дозволі на перетин кордону з Молдовою та повернули в країну, з якої він прибув.


У міжнародному аеропорту Кишинева виявили громадянина Росії, колишнього найманця приватної військової компанії Вагнер. Він збирався потрапити до Придністров’я, повідомляє Point у вівторок, 12 березня.

 

Згідно зі свідченнями, зробленими під час перевірки безпеки, 36-річний чоловік повідомив, що прибув з коротким візитом у Молдову та прямує до друга, який проживає в Придністровському регіоні.

 

Під час подальшого розслідування з’ясувалося, що “друг” чекав біля аеропорту і намагався ввести в оману органи безпеки, приховуючи знайомство з ним.

 

Після оцінки ризику та чинного протоколу безпеки громадянину РФ відмовили в дозволі на перетин державного кордону з Молдовою. Його повернули літаком у країну, звідки приїхав.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала ворожого інформатора, який шпигував за комплексами ППО на Кіровоградщині та прагнув поповнити лави “вагнерівців”.

За даними британської розвідки, Кремль вирішили підкорити колишніх найманців ПВК Вагнер офіційній структурі – Росгвардії. Зокрема, на півдні Росії їм будують нову основу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button