Світ

До Білорусі було депортовано майже 2500 українських дітей

До Білорусі було депортовано майже 2500 українських дітей

Фото: УНІАН (ілюстративне фото)

Майже 2500 українських дітей було депортовано до Білорусі

Для дітей з окупованих територій організували так званий “відпочинок” у 13 літніх таборах Білорусі.

З початку повномасштабного вторгнення РФ по жовтень 2023-го року з України на територію Білорусі вивезли щонайменше 2442 дитини. Про це йдеться у розслідуванні Радіо Свобода.

Зазначається, що для дітей з окупованих територій організували так званий “відпочинок” у 13 літніх таборах Білорусі, де, як зазначають дослідники, пропагували ідеї, які “відповідають політичним інтересам Росії та Білорусі”.

Як повідомляється, українським дітям нав’язують пропаганду російської агресії, насильницьку культуру та дискредитують політичне керівництво нашої держави, висміюючи український народ і його боротьбу проти загарбницьких дій РФ.

За даними розслідування, до переміщення українських дітей у Білорусь мають прямий стосунок дві організації: Благодійний фонд білоруського паралімпійця і мотиваційного спікера Олексія Талая, а також Білоруське товариство Червоного Хреста. Всі ці дії відбуваються за безпосереднім задобренням білоруського диктатора Олександра Лукашенко.

Пропозиції “відпочинку” надходять батькам дітей напряму від навчальних закладів або представників окупаційних адміністрацій.

Крім того, до організації так званого відпочинку дітей, де поширювалися проросійські наративи, у 2022-му році було причетне білоруське відділення ЮНІСЕФ (ООН).

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Європейський союз у 13-му пакеті санкцій вводить обмеження проти росіян та білорусів, які причетні до депортації українських дітей.

Раніше повідомлялося, що Білоруський Червоний Хрест через депортацію українських дітей більш не є членом Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button