Світ

Держустанови та великі підприємства Литви зазнали атак хакерів

Держустанови та великі підприємства Литви зазнали атак хакерів

Хакери атакували держустанови та великі підприємства Литви

Національний центр кібербезпеки підтвердив, що отримав запити про збільшення трафіку DDoS-атак.

Декілька великих підприємств і деякі державні установи у вівторок, 30 травня, зазнали кібератак, частина яких була здійснена з Росії. Про це повідомляє LRT.

За інформацією комерційної групи Avia Solutions Group (ASG), вранці офіси компанії в Ірландії, Литві, Латвії та інших країнах були атаковані хакерами, внаслідок чого була порушена робота групи і більше ніж десяти вебсайтів її підприємств.

За словами директора Департаменту технологій, інфраструктури та розвитку групи Ромаса Буткявічюса, масові кібератаки організовуються з Росії.

Також DDoS-атаки зазнало одне з найбільших агропромислових підприємств Литви Linas Agro.Про це заявила її менеджер з інформаційних технологій та інфраструктури Вілма Мікуленайте. Зазначається, що атаки були помічені ще в понеділок, унаслідок чого доступ до сайту довелося відключити, він не працює майже добу.

Крім того, кібератак зазнали контрольована концерном Icor група з нагляду за будівлями City Service та інформаційне агентства BNS.

Повідомляється, що під удар хакерів міг потрапити і литовський Союз стрільців – добровольча парамілітарна організація, третя ланка оборони країни. Там заявили, що ще розслідують причини збоїв, допускаючи можливість кібератаки.

Як повідомив Національний центр кібербезпеки, були отримані запити про збільшення трафіку DDoS-атак. Потік даних, використаний для дестабілізації роботи сайтів, йшов не лише з Литви, а й із-за кордону, у тому числі з Росії.

Нагадаємо, російські хакери здійснили атаку на сайт мерії Праги.

Також раніше кібератаки зазнав найбільший німецький виробник військової техніки та боєприпасів – концерн Rheinmetall.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button