Світ

Держкомпанія ФРН відновила торгівлю скрапленим газом із РФ – ЗМІ

Держкомпанія ФРН відновила торгівлю скрапленим газом із РФ - ЗМІ

Фото: ceep.be (ілюстративне фото)

Німецька держкомпанія відновила торгівлю скрапленим газом із РФ

SEFE (в минулому дочірня компанія російського Газпрому), планує завантажити газ, скраплений ямальським заводом у Сибіру на початку наступного місяця.

Німецька компанія, яка у минулому році була націоналізована, відновила торгівлю скрапленим газом із РФ. Про це повідомляє Bloomberg.

Як пише видання, “німецький уряд зазнає критики через його зв’язки у енергетичній сфері, оскільки підтримувана за гроші платників податків компанія повернулася до торгівлі скрапленим газом із Росією”.

Повідомляється, що SEFE (в минулому дочірня компанія російського Газпрому), планує завантажити газ, скраплений ямальським заводом у Сибіру на початку наступного місяця.

Як зазначається, вантаж російського газу прямує до Індії, однак “бізнес стосунки німецької державної компанії із Росією викликають певне занепокоєння”.

За даними порту, 1 жовтня судно SEFE Ріка Амур завантажить російський вантаж у Бельгії способом перевалки й доставить його до Індії цього ж місяця.

Разом з тим, у самій компанії запевнили, що жодним чином не порушують європейські санкції.

За словами речника SEFE, німецькі порти не залучені до цього процесу, як і європейські чи німецькі газові мережі. Таким чином, ці поставки не надходять на німецький ринок, до промисловості чи користувачів у Німеччині.

Видання пише, що SEFE має довготермінові контракти на закупівлю певних обсягів ямальського скрапленого газу, які були успадковані нею від минулого у складі Газпрому. Крім того, компанія має окремі довготермінові зобов’язання стосовно здійснення поставок до Індії.

Нагадаємо, Аргентина відмовилася приймати судно з російським СПГ.

Як повідомлялося, за підсумками квітня, надходження надходження скрапленого природного газу (СПГ) із терміналів до газотранспортної системи Європи сягнули рекордних 12,07 млрд куб. м.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button