Світ

Держдеп США закликав ЄС відмовитися від “Північного потоку-2”

Останній прояв агресії РФ на морі, біля Керченської протоки, підтвердив, у тому числі для країн ЄС й зокрема Німеччини, що побудова газопроводу “Північний потік – 2” лише сприятиме подальшому нарощуванню потенціалу російської агресії, інформує 1NEWS.

Про це заявив під час брифінгу для журналістів у вівторок офіційний представник Державного департаменту США.

“Керченський інцидент має бути нагадуванням для всіх наших європейських союзників про те, чому “Північний потік – 2″ є такою поганою ідеєю”, – заявив представник уряду США.

Він уточнив, що це нагадування про те, чим більше газової інфраструктури існує в обхід України, тим слабкішим буде стримування військової агресії Росії.

“Отже, є практичні причини, пов’язані з енергетикою, і ми не хочемо, щоб “Північний потік – 2″ просувався далі”, – зауважив представник Держдепу.

Крім того, він підкреслив, що американська сторона порушує це питання, в тому числі, в діалозі Німеччиною, яка раніше висловлювала зацікавлення в участі у цьому проекті.

“У наших останніх розмовах з німецькими чиновниками ми побачили деякі ознаки того, що вони сприйняли це повідомлення більш чітко після Керченського інциденту. Для них уже важче просто говорити, що це суто комерційний проект”, – підкреслив представник Державного департаменту США.

Back to top button