Світ

Держдеп підтвердив візит Блінкена у Китай

Держдеп підтвердив візит Блінкена у Китай

Ентоні Блінкена чекають складні переговори у Китаї

Ентоні Блінкен проведе переговори із високопосадовцями Китаю. ЗМІ повідомляли про його можливу зустріч із Сі Цзіньпіном.

Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідав Китай і Великобританію з 16 по 21 червня. Про це повідомив Держдеп у середу, 14 червня.

Очікується, що у Пекіні Блінкен зустрінеться з високопоставленими офіційними особами Китаю та обговорить “важливість підтримки відкритими ліній зв’язку для відповідального управління відносинами США та КНР”.

Також держсекретар у ході спілкування з представниками КНР має намір торкнутися “двосторонніх питань, що становлять інтерес, питання регіонального та глобального значення та потенційної співпраці щодо вирішення спільних транснаціональних проблем”.

Окрім того, сьогодні Блінкен провів переговори з членом Держради КНР і міністром закордонних справ Цінь Ганом.

Що стосується візиту до Британії, то держсекретар США візьме участь у конференції з відновлення України, щоб “допомогти мобілізувати міжнародну підтримку з боку державного та приватного сектору для надання допомоги Україні у відновленні після жорстоких атак Росії, що тривають”.

Блінкен у британській столиці зустрінеться з колегами з Великобританії, України “та інших країн-союзниць та партнерів”.

Раніше ЗМІ повідомили про можливий візит Ентоні Блінкен у Китай для переговорів із високопосадовцями країни, включно з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Нагадаємо, у травні Китай відхилив прохання США про зустріч між керівниками оборонних відомств двох країн Ллойда Остіна та Лі Шанфу на щорічному форумі безпеки в Сінгапурі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button