Світ

Депутати Румунії дозволили вбити сотні ведмедей

Депутати Румунії дозволили вбити сотні ведмедей

Фото: Unsplash

У парламенті Румунії погодили відстріл сотень ведмедів

У разі великої концентрації ведмедів у певних районах виникає дефіцит їжі для їхньої популяції і саме тому вони починають виходити до людей.

В Румунії нижня палата парламенту схвалила законопроєкт, який передбачає скорочення популяції ведмедів в країні. Про це у понеділок, 15 липня, пише Digi24.

За проєкт проголосували 214 депутатів, сім депутатів було проти, а 23 члени парламенту утрималися.

Документ передбачає, що у 2024-му та 2025 роках на території Румунії можуть відстрілити близько 480 бурих ведмедів.

У той же час, прем’єр-міністр країни Марчел Чолаку зазначив, що тварин не дозволять убивати просто так, а розглядатиметься відстріл у зонах із високим ризиком для туристів.

“Нині у певних районах спостерігається скупчення ведмедів, і оскільки їм не вистачає їжі, вони спускаються в райони, де є люди, що становить небезпеку”, – пояснив він. 

У парламенті додали, що виконання рішення про скорочення популяції залежатиме від концентрації кількості нападів на людей та інцидентів із завданням матеріальних збитків унаслідок нападів ведмедів.

Дикого ведмедя застрелили в Румунії після того, як він смертельно травмував туристку і нападав на рятувальників, що прибули на місце події. 

Раніше Словаччина виступила за зміну європейського законодавства, щодо контролю популяції бурих ведмедів. Країна заявила про наміри знищити всіх ведмедів поблизу власних міст і сіл. 

Нагадаємо, у липні в південно-східній частині Вінниччини в полях помітили бурого ведмедя, занесеного до Червоної книги України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + five =

Back to top button