Світ

Дефіцит бюджету США може зрости до 3,2 трлн доларів

В цьому фінансовому році зупинка роботи бізнесу і зростання державних витрат в США зумовлять збільшення дефіциту держбюджету в 4 рази – до рекордних 3,7 трлн. долл. Такі дані представило бюджетное управління Конгресу США, повідомляє 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Якщо чинні на даний час закони, що регулюють витрати і доходи, в цілому залишаються незмінними, і не буде надано істотного додаткового екстреного фінансування, дефіцит федерального бюджету складе приблизно 3,7 трильйона доларів у 2020 фінансовому році і 2,1 трильйона доларів в наступному році”, – сказали у бюджетном управлінняі Конгресу.

У другому кварталі поточного року валовой внутрішній продукт США скоротиться майже на 40% у річному обчисленні. Федеральный борг дорівнюватиме 101% ВВП до 30 вересня, коли завершиться цей фінансовий рік, і зросте до 108% до кінця 2021 фінансового року.

Рівень безробіття зросте до 16%, але залишиться в межах двозначних чисел протягом 2021 року.

У березні управління прогнозувавпро дефіцит в трохи більше, ніж 1 трильйон доларів кожного з цих років.

Через накази влади закрити бізнес і залишатися вдома у зв’язку з Covid-19 у США кожен шостий американець втратив роботу, безробіття в країні в цілому охопило 26 мільйонів чоловік. Такий показник не спостерігався в США з часів Великої депресії 1930-х років.

Back to top button