Світ

Данія почала навчати українських пілотів на F-16

Данія почала навчати українських пілотів на F-16

Данські F-16 можуть опинитися в Україні

Данія зніме усі винищувачі F-16 з озброєння у 2025 році. Це на два роки раніше запланованого.

Данія розпочала навчання українських пілотів на винищувачах F-16, а також планує замінити свої літаки цього типу на F-35 раніше, ніж очікувалося. Про це сказав виконуючий обов’язки міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен, повідомляє AP у понеділок, 26 червня.

Так, Поульсен зазначив, що його країна, яка є членом НАТО, “зробила крок щодо початку навчання та підвищення кваліфікації українських пілотів”.

“Ми також розглянемо, чи варто робити конкретну пожертву Україні датських винищувачів F-16 і скільки їх має бути”, – сказав він.

За його словами, українці повинні пройти від шести до восьми місяців навчання, перш ніж можлива передача датських літаків F-16 стане реальністю.

Окрім того, він також заявив, що Данія зніме літаки F-16 з озброєння у 2025 році. Це на два роки раніше запланованого. Всього у країни 43 винищувачів цього типу, з яких приблизно 30 зараз використовуються. Раніше Данія замовила 27 винищувачів F-35A, які замінять більш ніж 40-річні F-16. Перехід на F-35 відбудеться з кінця 2023 року до кінця 2025 року.

Раніше стало відомо США отримали від Данії запит на навчання українців на F-16 і почали його розглядати.

А міністр оборони Олексій Резніков назвав термін, коли Україна отримає F-16.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button