Світ

Число дезертирів в армії РФ зросло вдвічі – ЗМІ

Число дезертирів в армії РФ зросло вдвічі - ЗМІ

Фото: flot2017.com

Військові суди публікують тексти не всіх вироків за справами дезертирів

Більшість дезертирів – це саме мобілізовані, про що свідчать відповідні дані окружних військових судів.

Російські військові суди за першу половину 2023 року отримали 2 076 справ про самовільне залишення військовими своєї частини. Цей показник удвічі перевищує торішній показник. Про це в середу, 19 липня, повідомляє російське видання Медиазона, посилаючись на дані окружних військових судів.

“Відтоді як суди почали публікувати весняні вироки, стало очевидно, що основною категорією засуджених за втечу зі служби стали саме мобілізовані”, – зазначається в повідомленні ЗМІ.

Видання повідомляє, що нині виноситься по 100 вироків на тиждень.

З жовтня 2022 року у Росії за будь-яке самовільне залишення частини карають як злочин, скоєний у період мобілізації – одночасно з масовим призовом росіян на фронт ці та інші “військові” статті Кримінального кодексу додатково посилили.

ЗМІ зазнчає, що суди публікують тексти не всіх вироків. Зазвичай вони з’являються на сайтах через тижні або навіть місяці після оголошення, додає видання.

За осінь 2022 року повний текст вироку доступний тільки для половини від ухвалених рішень, а за березень 2023 року – тільки для третини.

Як ми вже писали, радник мера Маріуполя повідомив, що російські агресори шукають двох озброєних дезертирів на узбережжі Азовського моря.

Злі та озброєнні. Масове дезертирство в армії РФ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button