Світ

Чверть американців змінили свої алкогольні звички одразу після початку карантину

Згідно з дослідженням Вашингтонського державного університету, кожен четвертий американець змінив свої звички вживання алкоголю відразу після оголошення карантину, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

Під час дослідження було опитано понад 900 пар близнюків зі штату Вашингтон, які з 26 березня до 5 квітня 2020 року перебували вдома одразу після офіційного запровадження карантину. Вчені з’ясували, що 14% респондентів почали вживати більше алкоголю, тоді як 11% опитаних — менше.

“Ми очікували, що люди надалі можуть звернутися до алкоголю після запровадження карантину й офіційного наказу перебувати дома, але, очевидно, це сталося в той же момент”, – розповіла провідний автор дослідження Еллі Евері.

Дослідження також показало, що 11% опитаних, які зменшили кількість вживання алкоголю під час карантину, мали вищий рівень стресу та тривоги, ніж групи, які не змінили своїх алкогольних звичок. Дослідники припускають: це може бути пов’язано з тим, що окрема категорія людей звикла вживати алкоголь у соціальних групах з колегами або друзями у щасливі години після роботи, але втратила цю можливість у зв’язку з пандемією. Дослідники й надалі планують продовжити вивчення закономірностей між пандемією та зміною алкогольних звичок населення.

 

 

 

 

 

Back to top button