Світ

Членство України в НАТО є важливим для Польщі – Дуда

Членство України в НАТО є важливим для Польщі - Дуда

Фото: PAP

Президент Польщі Анджей Дуда

Дуда впевнений, що в разі вступу України до Альянсу Польща отримала б “чергового сильного військового партнера”.

Членство України в НАТО, а також приєднання до Європейського союзу повністю відповідає національним інтересам Польщі. Про це у середу, 20 грудня, заявив президент Польщі Анджей Дуда на відкритті засідання Ради національної безпеки країни.

Дуда зазначив, що членство України в Альянсі відсунуло б східний фланг НАТО від Польщі, тим самим підвищуючи її безпеку.

“По-друге, ми отримаємо в НАТО ще одного потужного мілітарного партнера, який зараз, на жаль, має величезний військовий досвід. Сьогодні Україна точно має одну з найкращих армій світу і в бойовому сенсі найбільш досвідчену, яка використовує найновіші технології, зокрема, безпілотні засоби. Це теж має велике значення і для нашої безпеки”, – наголосив главадержави.

Він також наголосив на необхідності спільних із новим урядом дій для реалізації намірів України щодо вступу до ЄС.

 

“Щодо Євросоюзу, то я радію рішенню, яке було ухвалене на Раді Європи про перехід України і Молдови до наступного етапу на шляху до членства в ЄС. Це надзвичайно важливий момент для України, для українського суспільства, для морального духу оборонців України, як і для майбутнього процесу відбудови України, в якому, маю надію, будемо активно брати участь з користю для польського бізнесу і для сусідських відносин з Україною”, – додав він.

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button