Світ

Через санкції син генпрокурора РФ Чайки втратив в Ірані прибутковий контракт

Компанія ТОВ “Російсько-близькосхідний експортний центр” Ігоря Чайки, сина генпрокурора РФ, відмовилася від будівництва станції опріснення води в Ірані через санкції, введені США. Про це повідомляє “Коммерсантъ” з посиланням на колишнього співвласника компанії Олега Мітволя, інформує 1NEWS.

“ТОВ “Російсько-близькосхідний експортний центр” (РБЕЦ) відмовилося від планів будівництва в Ірані станції опріснення води”, – повідомив Мітволь.

До квітня Мітволь був співвласником компанії “Російсько-близькосхідний експортний центр”, яка збиралася вже цього року побудувати в Ірані станцію опріснення для питної і технічної води потужністю до 200 тисяч кубометрів на добу. Вартість проекту оцінювали в 180 млн дол. Через те, що США не повністю зняли санкції з Ірану, компанія Чайки не змогла домовитися про постачання в Іран обладнання для станцій з його виробниками, повідомив Мітволь. За його словами, переговори велися, зокрема, з компаніями з Південної Кореї.

Іран входить у двадцятку країн з найсухішим кліматом у світі, і нестача питної води є для країни серйозною проблемою.

Багатостороння угода, підписана 2015 року Великою Британією, Німеччиною, Китаєм, Росією, Францією і США з однієї сторони та Іраном – з іншої, передбачала зняття з Тегерана економічних санкцій США і Євросоюзу в обмін на згортання іранською владою ядерної програми.

8 травня президент США Дональд Трамп оголосив про рішення Вашингтона про вихід з іранської ядерної угоди й оголосив про готовність застосувати до Тегерана “жорстокі санкції”. Трамп зазначив, що Іран не виконував узятих на себе зобов’язань і не обмежив ядерні розробки в обмін на послаблення санкцій.

Нагадаємо, Євросоюз 14 травня розширить санкції проти Росії.

 

 

 

 

Back to top button