Світ

Через пандемію голод загрожує мільйонам людей у Латинській Америці

Через пандемію коронавірусу в Латинській Америці, яка названа новим епіцентром захворюваності, близько 14 млн людей можуть залишитися без їжі. Це число в чотири рази вище, ніж було в 2019 році, передає 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

Представники Всесвітньої продовольчої програми ООН вважають, що від пандемії в світі більше постраждає Латинська Америка, оскільки кількість голодуючих може зрости до 14 млн. У 2019 році там страждало від недоїдання 3,4 млн людей. В ООН побоюються, що до кінця року всього у світі ця кількість може зрости на 130 млн осіб.

Проте в ООН враховують тільки 11 країн, де працюють представники організації. Наприклад, у Венесуелі, де у 2019 році голодувало близько 9 млн людей, офіційного присутності ООН немає. Експерти ООН закликають держави регіону розширити гуманітарну допомогу населенню, включивши ті верстви населення, які зазвичай не вважаються такими, що потребують.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я вже назвали Латинську Америку новим центром пандемії коронавірусу. Так, Бразилія за кількістю заражень коронавірусом обігнала США.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button