Світ

Через нову хвилю протестів, президент Вірменії відправив у відставку шістьох міністрів

Президент Вірменії Армен Саркісян, після нової хвилі протестів в країні, підписав укази про звільнення з займаних посад шістьох міністрів, інформує 1NEWS.

У відставку відправлені міністр з надзвичайних ситуацій Грачья Ростмян, міністр економічного розвитку і інвестицій Арцвік Мінасян, міністр енергетичних інфраструктур і природних ресурсів Артур Григорян, міністр спорту і з питань молоді Левон Ваградян, міністр транспорту, зв’язку та інформаційних технологій Ашот Акопян, а також міністр сільського господарства Артур Хачатрян.

Напередодні після прийняття парламентом законопроекту, що передбачає недопущення розпуску Національних Зборів, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вивів людей на вулиці і заявив на спонтанному мітингу про звільнення міністрів від партій “Процвітаюча Вірменія” (ППА) і АРФ Дашнакцутюн, а також про те, що після того, як накази про звільнення де-юре вступлять в силу, він подасть у відставку.

Пізніше Пашинян провів переговори з представниками парламентських фракцій про шляхи виходу із ситуації політичної кризи. За словами Пашиняна, була досягнута усна домовленість про те, що парламентські фракції не висунуть кандидатуру на пост прем’єра, парламент буде розпущений, а позачергові вибори повинні будуть пройти не пізніше першої половини грудня.

Віце-спікер НС Вірменії Едуард Шармазанов заявив після переговорів, що ніякої конкретної домовленості досягнуто не було, крім рішення продовжити консультації.

 

 

 

 

Back to top button