Світ

Частина техніки, що постачається Києву, виявилася поламаною – NYT

Частина техніки, що постачається Києву, виявилася поламаною - NYT

Фото: Ілюстративне фото

Частина західної техніки виявилася непридатною для використання

Деякі одиниці закупленої Україною західної техніки опинилися у неробочому стані, вимагаючи ремонту чи розбору на запчастини.

Україна у 2022 році заплатила західним постачальникам зброї понад 800 мільйонів доларів за контрактами, що залишилися повністю або частково не виконаними. Про це пише The New York Times із посиланням на документи українського уряду.

 

Видання зазначає, що частина західної військової техніки не була поставлена Києву, а інша виявилася у такому поганому стані, що годилася лише для розбору на запчастини.

 

Співрозмовники газети, які брали участь у закупівлі зброї, заявили, що зброя, що зникла, зрештою була частково доставлена, в інших випадках посередники повернули гроші. Але низка контрактів станом на початок весни 2023 року так і не була виконана.

 

Як приклади NYT наводить поставки 33 самохідних гаубиць, подарованих Україні урядом Італії. Гаубиці було виведено з експлуатації кілька років тому, але Україна все одно запросила їх для капітального ремонту та використання. 13 гаубиць було відправлено на ремонт у США, але коли їх повернули, виявилося, що вони непридатні для виконання бойових завдань.

 

Крім того, США відправили до України 29 армійських фургонів Humvee з бази у Кувейті. Однак, коли машини прибули до Польщі, з’ясувалося, що шини на 25 із них прогнили; на пошук змінних шин пішов майже місяць. Той самий підрозділ американської армії мав відправити Києву гаубиці М777. Але вони вимагали серйозного ремонту, а одна з гаубиць була в такому стані, що під час пострілу могли загинути артилеристи. До того, як ЗСУ отримали ці гармати, вони двічі пройшли ремонт.

 

Також 12 самохідних гаубиць AS-90, які Великобританія вирішила відправити Україні, вимагали “або ремонту або розбору на запчастини”, йшлося в документах британського міністерства оборони.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button