Світ

Бунт Пригожина: у США заявили що стежать за подіями у РФ

Бунт Пригожина: у США заявили що стежать за подіями у РФ

Фото: AP

У США прокоментували події в Росії

У Вашингтоні зазначили, що вважають протистояння реальним, оскільки заяви Пригожина відрізняються від його попередніх слів.

Офіційні особи у США уважно стежать за конфліктом між головою ПВК Вагнера Євгеном Пригожином та міноборони РФ, повідомляє CNN.

Зокрема президент Джо Байден був поінформований про розвиток ситуації в Росії, повідомив речник Ради національної безпеки Адам Ходж.

“Ми стежимо за ситуацією і консультуватимемося із союзниками й партнерами щодо цих подій”, – сказав Ходж у короткій заяві.

Також ЗМІ наводить слова неназваного чиновника, який заявив, що коментарі Пригожина, в яких він закликає “зупинити військове керівництво РФ”, є чимось більше, ніж його звична риторика.

“На відміну від деяких попередніх заяв Пригожина про бездарність російського Міноборони, ці коментарі, схоже, не були наслідком українського військового прориву чи тактичного успіху”, – зазначає видання.

У той же час, на російських пропаганадистських телеканалах вийшов екстрений випуск новин, де заяви Пригожина назвали “фейком”. В ефірі декілька разів повторили позиції ФСБ РФ та міноборони. 

Як повідомлялося, у п’ятницю увечері у Telegram-каналах з’явилися заяви Пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони РФ в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього Пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони РФ.

Після цього повідомлялося, що у РФ силовиків піднято по тривозі, на трасі ставлять блокпости.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button