Україна

Британська розвідка оцінила ситуацію на фронті в Україні


Британська розвідка оцінила ситуацію на фронті в Україні

Російські артобстріли тривали у північному секторі Донбасу. Проте якихось серйозних територіальних просувань не було.

ЗСУ та армія РФ наступають на двох різних ділянках фронту. Про це йдеться у зведенні розвідки Британії.

Зазначається, що станом на 10 липня російські артобстріли тривали у північному секторі Донбасу. Проте якихось серйозних територіальних просувань не було.

“Українські сили продовжували чинити локальний тиск на російський оборонний рубіж на північному сході Херсонської області, також, ймовірно, не досягнувши територіального успіху”, – йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

Також повідомляється, що російське інформаційне агентство, що базується в далекосхідному районі озера Байкал, опублікувало відео, в якому дружини солдатів 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу безпосередньо звертаються до місцевого політика із закликом про те, щоб їхні чоловіки повернутися додому зі служби в Україні. Одна жінка заявила, що особовий склад 5-ї окремої гвардійської танкової бригади “психічно та фізично виснажений”, оскільки перебуває на дійсній бойовій службі з 24 лютого 2022 року.

“Відсутність запланованих перерв в інтенсивних бойових умовах, найімовірніше, є однією з найруйнівніших з багатьох кадрових проблем, які Міноборони Росії намагається вирішити серед розгорнутих сил”, – зазначає британська розвідка.

Нагадаємо, ЗСУ відбили атаки РФ біля Краснопілля та Мар’їнки.

Вторгнення Росії в Україну. Онлайн


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button