Світ

Британія запровадила додаткові санкції проти РФ через вирок Кара-Мурзі

Британія запровадила додаткові санкції проти РФ через вирок Кара-Мурзі

Фото: АР (архивное фото)

Лондон ввів санкції через вирок Кара-Мурзі в Росії

Рішення було ухвалене через вирок російському опозиціонеру і журналісту Володимиру Кара-Мурзі.

 

Велика Британія в п’ятницю, 21 квітня, запровадила санкції проти п’яти росіян у зв’язку з винесенням вироку опозиціонеру та журналісту Володимиру Кара-Мурзі. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Великої Британії.

 

Під санкції потрапили суддя Басманного суду Москви Олена Ленська, яка ухвалила рішення про арешт Кара-Мурзи, слідчі у справі опозиціонера Денис Колесников та Андрій Задачин.

 

Крім того, до санкційних списків внесли співробітників ФСБ Олександра Самофалова та Костянтина Кудрявцева, які стежили за Кара-Мурзою перед його отруєннями у 2015 та 2017 роках.

 

Санкції мають на увазі заморожування активів і заборону на в’їзд до Великої Британії.

 

Кара-Мурза має громадянства Росії та Великої Британії. Глава британського МЗС Джеймс Клеверлі заявив, що введені санкції – “чіткий сигнал про те, що Велика Британія не терпітиме такого поводження з жодним зі своїх громадян”.

 

Нагадаємо, 17 квітня суд Москви засудив Кара-Мурзу до 25 років колонії суворого режиму. Його визнали винуватим у держзраді, співпраці з “небажаною організацією” та поширенні “фейків” про дії ЗС Росії.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button