Світ

Британія віддала Китаю останніх в країні панд

Британія віддала Китаю останніх в країні панд

Фото: Unsplash

Британія відправила єдиних двох у країні панд назад до Китаю

Китай має монополію на панд і не продає їх, а віддає в оренду, найчастіше за сотні тисяч доларів на рік. Експерти називають це “панда-дипломатією”.

Шотландія відправила до Китаю двох панд, які прожили в Единбурзькому зоопарку 12 років. Вони були єдиними пандами у Великобританії. Про це у п’ятницю, 1 грудня, пише АР.

Обидві панди були передані Великій Британії у 2011 році в рамках міжнародного договору про оренду.

Після невдалих спроб розведення – природного та штучного – зоопарк заявив, що не планує продовжувати розведення цих тварин і зосередиться на захисті тих, що перебувають під загрозою зникнення.

“Оскільки понад мільйон видів опинилися під загрозою зникнення, а наш природний світ переживає кризу, Ян Гуан і Тянь Тянь справили неймовірний вплив, надихнувши мільйони людей дбати про природу”, – сказав виконавчий директор Королівського зоологічного товариства Шотландії Девід Філд.

Велика панда – неофіційний символ Китаю. Зарубіжні держави можуть орендувати у Китаю панд терміном на десять років. Цей інструмент Китай застосовує для налагодження дипломатичних відносин. Після закінчення терміну оренди, якщо договір продовжено, тварин необхідно повернути Китаю.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button