Світ

Британія та ЄС зазнають мільярдних збитків через Brexit

З іншого боку, від виходу Великої Британії з ЄС виграють деякі держави: щорічний дохід США може вирости на 13 мільярдів євро, а КНР – на 5 мільярдів євро

Країни Євросоюзу та Британія зазнають економічних збитків у мільярди євро за будь-якого сценарію Brexit – «м’якого» чи «жорсткого».

Про це йдеться у результатах дослідження німецького фонду Bertelsmann, повідомляє 1NEWS.

Жорсткий» особливо сильно вдарить і по громадянах Євросоюзу, і по громадянах Британії. Він призведе до щорічних збитків у 57,3 мільярдів євро для Великої Британії і 40,4 мільярдів євро для інших 27 держав-членів Євросоюзу.

«М’який» Brexit – вихід Британії з угодою – теж дорого обійдеться Європі, хоча і значно менше, ніж «жорсткий» Brexit. У Великій Британії втрати доходів в разі «м’якого» Brexit складуть 32 мільярди євро на рік, тоді як в інших країнах ЄС – 22 мільярди євро.

Так, зокрема, при «жорсткому» Brexit одна лише Німеччина втратить щорічний дохід у 9,5 мільярдів євро. Франція і Італія, згідно з результатами дослідження, втратять відповідно 8 і 6 мільярдів євро щорічних доходів.

З іншого боку, від виходу Великої Британії з ЄС виграють деякі держави: щорічний дохід США може вирости на 13 мільярдів євро, а КНР – на 5 мільярдів євро.

Джерело: Укрінформ

Back to top button