Світ

Британія та США завдали нових ударів по хуситах

Британія та США завдали нових ударів по хуситах

Фото: US Navy

США та Британія продовжують атакувати хуситів (ілюстративне фото)

Нові атаки на хуситів здійснювалися за підтримки 24 країн. Їхня мета була знизити здатність хуситів продовжувати напади на світову торгівлю та невинних моряків.

Військові Великої Британії та США завдали нових ударів по восьми цілях у районах Ємену, які контролювалися бойовиками-хуситами. Про це у ніч проти середи, 24 січня, повідомило Reuters із посиланням на заяву офісу британського прем’єр-міністра.

Зазначається, що нові атаки на хуситів здійснювалися за підтримки 24 країн, серед них – Австралія, Бахрейн, Канада, Нідерланди та Нова Зеландія.

“У відповідь на тривалі незаконні та безрозсудні атаки хуситів на судна, що проходять через Червоне море та навколишні водні шляхи, збройні сили Сполучених Штатів та Сполученого Королівства за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади, Нідерландів та Нової Зеландії завдали додаткових ударів проти восьми цілей у контрольованих хуситами районах Ємену”, – йдеться у заяві прем’єр-міністра Британії.

За його словами, удари були здійснені, щоб порушити та знизити здатність хуситів продовжувати напади на світову торгівлю та невинних моряків з усього світу, уникаючи при цьому ескалації.

Напередодні, ввечері 22 січня, військові США і Британії також завдали ударів по підземному сховищу хуситах в Ємені.

Нагадаємо, у ніч проти 12 січня США і Британія завдали ударів по хуситах через їхні атаки на суди у Червоному морі. На це миттєво відреагувала Росія, яка виступила з вимогою провести екстрене засідання Радбезу ООН. А наступного дня хусити через помилку атакували танкер з російською нафтою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button