Світ

Британія оголосить про новий пакет допомоги Україні

Британія оголосить про новий пакет допомоги Україні

Фото: Unsplash

Британія оголосить про знаковий пакет фінансової підтримки для України

Оголошення пакету допомоги має відбутися у середу, на конференції з відновлення України, що відбудеться у Лондоні.

Уряд Британії має намір оголосити про “історичний пакет фінансової підтримки для України”, який включає кредитні гарантії Світового банку на суму 3 млрд. доларів та допомогу у розмірі 240 мільйонів фунтів стерлінгів (305 мільйонів доларів). Про це у вівторок, 20 червня, повідомляє прес-служба британського уряду.

У документі йдеться що гроші будуть направлені на зміцнення економічної стабільності України, на підтримку життєво важливих державних послуг, включаючи витрати на утримання шкіл і лікарень.

За словами прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака, це “перший двосторонній пакет багаторічної податково-бюджетної допомоги, наданий країною G7, що наголошує на непохитній прихильності Великої Британії до країни як зараз, так і в майбутньому”.

Відповідно документу, невійськова допомога БританіїУкраїні становитиме понад 4,7 млрд фунтів стерлінгів (понад 6 млрд доларів), включаючи 4,1 млрд фунтів стерлінгів (понад 5,23 млрд доларів) у вигляді фіскальної підтримки та 640 млн фунтів стерлінгів (близько 817 млн доларів) як двосторонньої допомоги.

Частина грошей має бути витрачена на розмінування української території, боротьбу зі стихіями, енергетичні проекти, а також фінансування діяльності ООН та Червоного Хреста.

Великобританія виділить 16 млн фунтів стерлінгів (20,5 млн доларів) Україні на посилення кіберзахисту. 

Федеральний уряд Австрії виділить додатково 18 млн євро на допомогу українцям, які постраждали внаслідок російської агресії. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button