Світ

Британія конфіскувала у олігарха РФ Авена понад 750 тисяч фунтів стерлінгів


Авена звинуватили в тому, що він був “прокремлівським олігархом, який придбав свої багатства в останні дні радянського режиму”.

Щоб завершити майже дворічне розслідування британської поліції щодо ухилення від санкцій, керуючий майном російського мільярдера-олігарха Петра Авена погодився на конфіскацію понад 750 000 фунтів стерлінгів. Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначила представниця Національного агентства з боротьби зі злочинністю (NCA) Аннабель Дарлоу, тисячі фунтів стерлінгів готівкою, знайдені і в особняку Авена за межами Лондона, також були конфісковані відповідно до законодавства про “доходи, отримані злочинним шляхом”.

NCA звинувачувало Авена в тому, що він був “прокремлівським олігархом, який придбав свої багатства в останні дні радянського режиму”.

Кошти, які зберігалися на банківських рахунках у HSBCHoldingsPlcі MonzoBankLtd., були конфісковані після того, як дружина Авена та керуючий його майном визнали, що ці кошти “або були майном, яке підлягає конфіскації, або були призначені для використання в протиправних діях”.

Як повідомляється, у самого Авена немає банківських рахунків у Великій Британії, але його підозрювали в тому, що він використовував рахунки своєї дружини та фірми з управління майном як особистий резерв для фінансування свого способу життя.

Розслідування було зосереджено на близько 3,7 мільйона фунтів стерлінгів, направлених до Великої Британії з австрійського трасту за кілька годин до введення європейських санкцій проти Авена.

Раніше NCA домагалося конфіскації 1,2 мільйона фунтів стерлінгів у Авена.

Раніше повідомлялося, що підсанкційний російський бізнесмен Петро Авен заявив, що йому не вистачить коштів на оплату базових рахунків.

Нагадаємо, США запровадили санкції проти мережі, яка мала допомогти російському олігарху Олегу Дерипасці отримати доступ до заморожених 1,5 млрд доларів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + 8 =

Back to top button