Світ

“Бої на Курщині”: ISW помітив різні версії повідомлень

 Бої на Курщині : ISW помітив різні версії повідомлень

Фото: УНІАН

Повідомлення про “бої на Курщині” викликають чимало запитань

Російські “воєнкори” пишуть, що справи в Курській області “набагато серйозніші, ніж здавалося на перший погляд”, але інші повідомлення про ситуацію суперечливі.

У російського міністерства оборони, виконувача обов’язків губернатора Курської області Олексія Смирнова та деяких пропагандистів різняться версії щодо подій у Курській області,  повідомляє Інститут вивчення війни.

Зокрема Міністерство оборони РФ і Федеральна служба безпеки Росії заявили 6 серпня, що російські прикордонні війська і співробітники спецслужби відбили кілька рейдів українських сил, оснащених приблизно батальйонною кількістю танків і бронетехніки; українські сили нібито наступали на російські позиції поблизу Ніколаєво-Даріно та Олешня Курської області. Але геолокаційні кадри за 6 серпня показують пошкоджену і покинуту бронетехніку приблизно за 7 кілометрів на північ від міжнародного кордону на захід від Любимівки.

Крім цього, російські пропагандисти стверджують, що на кадрах видно українську техніку, але ISW не може підтвердити це.

Пізніше Смирнов і кілька російських блогерів попередили, що в прикордонних районах Суджанського і Кореневського районів Курської області тривають бої. Ці повідомлення відрізнялися від заяв російського міноборони та ФСБ.

Російські “воєнкори” також пишуть, що справи в Курській області “набагато серйозніші, ніж здавалося на перший погляд”. 

Нагадаємо, напередодніросіяни заявили про спробу Збройних сил України прорвати кордон у Курській області. У російських соцмережах про “прорив на кордоні” Курщини писали як про доконаний факт. Провладні пабліки також повідомляють про бої на кордоні та атаки БПЛА й артилерії. Також очевидці зафіксували на відео, як над регіоном літають Су-25, а посеред дороги горить бензовоз. Представники ГУР докладно не коментують ситуацію, але запевняють, що це “жодним чином не стосується РДК”. Згодом міноборони РФ заявило, що до держкордону з Україною в Курській області висуваються резерви російського угруповання військ. Там також зазначили, що українські війська в кількості до 300 осіб, із застосуванням 11 танків і понад 20 броньованих машин атакували російські підрозділи в районі держкордону в Курській області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − ten =

Back to top button