Світ

Боррель закликав терміново дати Україні всю зброю, яку вона просить

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель

Військова кампанія на Донбасі матиме вирішальне значення для закінчення війни, і рішення про зброю необхідно ухвалити найближчими днями, а не тижнями.


 


Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель закликав країни ЄС терміново надати Україні всю зброю, яку вона просить. Про це у понеділок, 11 квітня, повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Зазначається, що після поїздки до Києва глава європейської дипломатії звернувся до країн ЄС із закликом надати зброю Україні, оскільки вона готується до активізації російської воєнної кампанії.

При цьому Боррель підкреслив європейським дипломатам, що рішення необхідно ухвалити найближчими днями, а не тижнями.

Передбачається, що військова кампанія на сході України матиме вирішальне значення для закінчення війни. Тому Київ має лише невелике вікно для підготовки та отримання необхідної зброї.

За даними Bloomberg, більшість країн ЄС взяли зобов’язання вивчити запити на постачання танків та реактивних систем залпового вогню. Ця тема обговорюватиметься на зустрічі міністрів закордонних справ у Люксембурзі в понеділок.

Нагадаємо, у суботу Боррель заявив, що війну з Росією буде виграно на полі битви.

А сьогодні глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що Україні потрібно більше військової техніки, особливо важкої зброї, і зараз немає часу на відмовки.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія надасть Україні 120 бронемашин та нові протикорабельні ракетні системи.


 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button