Світ

Боррель: Ряд країн обурені різними підходами ЄС до війн в Україні й Газі

Боррель: Ряд країн обурені різними підходами ЄС до війн в Україні й Газі

Боррель припускає, що ЄС буде складніше домагатися підтримки рішень стосовно України в ООН

Жозеп Боррель заявив, що позиція ЄС була ослаблена через ставлення до ситуації в секторі Гази.

Європейському Союзу буде складніше домагатися підтримки рішень стосовно України в Організації Об’єднаних Націй через ситуацію на Близькому Сході. Про це заявив високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель в інтерв’ю виданню La Vanguardia.

“Подивіться на реакцію Латинської Америки… Деякі країни викликали наших послів, щоб повідомити їм, що вони вважають наше ставлення до Гази несумісним із тим, що ми відстоюємо в Україні”, – пояснив він.

За його словами, такі країни, як, наприклад, Чилі, які дуже допомогли із засудженням Росії, заявили, що не розуміють позиції ЄС стосовно Гази.

“Вони не думають, що ми послідовні. Це різні конфлікти, але світова громадська думка порівнює нашу позицію з обома”, – зазначив європейський чиновник.

Позиція ЄС була ослаблена ставленням до ситуації в Газі, додав Боррель

“Глава однієї з арабських країн сказав це дуже різко: мовляв, здається, ми не однаково цінуємо життя одних і інших”, – розповів високий представник ЄС.

Як ми вже писали, Боррель повідомив, що Європейський Союз не відмовився від мети поставити Україні до березня 2024 року 1 млн боєприпасів для артилерії. 

Боррель зробив заяву щодо підтримки України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button