Світ

Боррель про війну в Україні: Ми не бачимо світла в кінці тунелю

Боррель про війну в Україні: Ми не бачимо світла в кінці тунелю

Фото: eeas.europa.eu

Високий представник ЄС Жозеп Боррель

Боррель зазначив, що війна Росії проти України стала яскравим нагадуванням про критичну важливість спільного захисту основних принципів ООН.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що попри санкції Європейського союзу проти Росії, війна проти України триває. Інтенсивність бойових дій на фронті зростає. Про це він сказав на транспортному інвестиційному форумі ЄС – Центральна Азія.

За словами Борреля, війна Росії проти України стала яскравим нагадуванням про критичну важливість спільного захисту основних принципів ООН. Це найкращий спосіб забезпечити мир і безпеку у світі.

“Суверенітет і незалежність, територіальна цілісність будь-якої країни мають бути незаперечними. І ми повинні уникати повернення до світу, де “сила має право” і де могутні країни можуть змінювати кордони в односторонньому порядку”, – зазначив він.

Боррель наголосив, що для захисту цих принципів ЄС запровадив суттєві санкції проти РФ, які значно послабили її військову машину.

“Але все одно вони там, а війна триває. І, якщо можна так сказати, інтенсивність бойових дій зростає, і ми не бачимо світла в кінці тунелю”, – заявив високий представник ЄС.

Він додав, що для того, щоб антиросійські санкції були ефективними, потрібна повна співпраця партнерів.

“Ми уважно стежимо за торгівлею між нами, між країнами Центральної Азії, з ними та Росією. Ми намагаємося проаналізувати, які саме механізми дозволяють обходити санкції. Ми маємо посилити нашу співпрацю з цього приводу”, – наголосив Боррель.

Нагадаємо, Високий представник Європейського Союзу вважає, що необхідно посилити підтримку України, зокрема за допомогою ракет більшої дальності.

Росія відповість за свої злочини – Боррель

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button