Світ

Болгарія відмовиться від нафти з РФ раніше, ніж планувалося – ЗМІ

Болгарія відмовиться від нафти з РФ раніше, ніж планувалося - ЗМІ

Фото: pixabay.com (ілюстративне фото)

Болгарія вирішила прискорити відмову від російської нафти

Відмова Болгарії від російської нафти відбуватиметься в два етапи: з 1 січня 2024 року буде призупинено квотування експорту, а з 1 березня – повністю припиняться імпорт і переробка нафти з РФ.

Болгарія вирішила припинити імпорт сирої нафти з Росії на пів року раніше, ніж планувалося, тобто вже в березні 2024 року. Уряд країни ухвалив таке рішення, щоб завадити РФ обходити західні санкції, пише Politico.

Повідомляється, що відмова Болгарії від російської нафти відбуватиметься в два етапи: з 1 січня 2024 року буде призупинено квотування експорту, а з 1 березня – повністю припиняться імпорт і переробка нафти з РФ.

Раніше повідомялося, що Болгарія запровадила додатковий податок на транзит газу з РФ. Російський енергетичний монополіст Газпром поки що не повідомив, чи має намір платити податок, що ставить під сумнів ефективність цього заходу, але в Болгарії розраховують на виплати.

Ранішеповідомлялося, що Болгаріявирішилавислатиросійськогоархімандрита,  а торік  вислала 70 співробітників посольства РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button